logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links AziŽ
Links Europa
Links Amerika
Links OceaniŽ
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Athene, Griekse cultuur op zijn hoogst !

Athene is vandaag de dag een drukke metropool welke gelegen is aan de voet van de Acropolis. Toch heeft Athene tal van gezellige wijken, Agora's, Griekse kunst, prachtige musea...wij geven je alvast 10 nuttige tips om Athene te ontdekken.

De Acropolis te Athene - Parthenon
De Acropolis is gelegen in de Griekse hoofdstad Athene. De naam Acropolis is de heuvel waarop de Griekse tempel het Parthenon zich bevindt. "Acro" betekent "hoogte" en "polis" betekent "stad". De Acropolis omvat eigenlijk een volledige site met gebouwen welke afstammen uit de oudheid en gewijd aan belangrijke Griekse goden en godinnen. De belangrijkste gebouwen op de Acropolis zijn: Het Parthenon: Griekse tempel in Dorische bouwstijl gewijd aan de Griekse godin Athena, de PropylaeŽn, het NikŤ-tempeltje, en het Erechtheion. Het Parthenon werd in 1983 volledig gerenoveerd.

De tempel van de Olympische Zeus
De tempel van de Olympische Zeus is op ongeveer 500 meter ten zuidoosten van de Acropolis gelegen. De tempel is gebouwd uit marmer afkomstig van de Pentelus berg. De tempel is 96 meter lang en 40 meter breed. Oorspronkelijk bestond de tempel van de Olympische Zeus uit 104 Korintische kolommen. Momenteel staat er slechts 15 kolommen nog rechtop. Het was Hadrianus die de tempel opdroeg aan de god Zeus.

Herodeion
Het Herodeion is gelegen aan de voet van de Acropolis te Athene. Het Herodeion is een openluchttheater - amfitheater  dat plaats biedt aan meer dan 6.000 toeschouwers. Het theater werd in 161 gebouwd in opdracht van de filosoof Tiberius Claudius Atticus, ter nagedachtenis van zijn overleden vrouw Rigilla. Het wordt elke zomer gebruikt voor het Athene festival. Voor het theater staat een imposante gevel van 28 meter hoog.

Nationaal Archeologisch Museum
Het Nationaal Archeologisch Museum herbergt de grootste collectie kunstwerken uit de archaÔsche, klassieke en hellenistische periodes. Zo bevat het museum goudvondsten zoals het gouden masker van Agamennon uit Mycene, dodenmaskers, de wereldbekende glimlachende Kourosbeelden, bronzen beelden van Apollo en Poseidon, en een chronologisch overzicht van de Griekse keramiek, prachtige handgemaakte sierraden, frescoísÖ

Poort van Hadrianus
De poort van Hadrianus is opgetrokken uit marmer van de Pentelus berg. De 18 meter hoge poort werd gebouwd in 131 AD door de Romeinse keizer Hadrianus. De poort van Hadrianus is gelegen vůůr de Tempel van de Olympische Zeus.

Olympisch Stadion
Het Olympisch Stadion is gelegen in Marousi. Het Olympisch Stadion is een onderdeel van het ďAthens Olympic Sports ComplexĒ. Het stadion werd in 2004 gebruikt voor de opening en slot van de Olympische zomerspelen spelen te Athene. Het stadion is een architecturaal pareltje, 2 gigantische bogen van meer dan 300 meter lang overspannen het enorme dak. Het stadion biedt plaats aan ongeveer 72.000 toeschouwers.

De Toren der Winden
De 12 meter hoge Toren der Winden staat aan de rand van de Romeinse Agora. Hij stamt uit de 1ste eeuw voor Christus toen Griekenland al onder Romeinse heerschappij viel en herbergde een klok. In de Oudheid mat men de tijd met zonnewijzers.

Plaka-wijk
De Plaka-wijk is een oude volkswijk waar veel souvenirwinkels te vinden zijn, mooie fonteintjes, kleine, koele en gezellige steegjes. Als je honger hebt, zal je in de Plaka-wijk zeker aan je trekken komen in de vele gezellige restaurantjes. In de Plaka-wijk kan je het authentieke Athene ontdekken. De Plaka-wijk is gelegen aan de noordoostelijke zijde van de Acropolis. De wijk is volledig verkeersvrij.

De bibliotheek van Hadrianus
De bibliotheek werd door Hadrianus gebouwd. Tegenwoordig zijn er restanten van de bibliotheek te bewonderen. Ook zou er op de site een kerk gestaan hebben.

Monastiraki
Monastiraki is gelegen aan de voet van de Acropolis. Het Abyssinia plein te Monastiraki en de wijk zelf is gezellig om door te kuieren. Lokale handelaars bieden hun waar aan, aan voorbijgangers en toeristen die op zoek zijn naar een souvenir. Elke zondag wordt er trouwens een rommelmarkt gehouden. Afbieden is aangeraden !

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 10/11/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z