logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Tennisfenomeen Kim Clijsters stopt in 2007!

Terwijl Justine Hénin in een dipje zit, gaat het Kim Clijsters duidelijk voor de wind. Ze zette het nieuwe jaar in met twee toernooizeges op rij en ook op liefdesvlak lijkt alles rozengeur en maneschijn. De populaire tennisster liet echter weten dat 2007 het jaar wordt waarin ze afscheid neemt van het professionele tennis. Wij vonden het alvast hoog tijd om de blitzcarrière van dit Limburgs tennisfenomeen in de verf te zetten...

Kim Clijsters komt uit een sportief nest
Kim Clijsters werd op acht juni 1983 geboren in Bilzen. Reeds op zesjarige leeftijd wordt ze gebeten door de tennismicrobe. Dat Kim al op jonge leeftijd haar eerste passen in de (harde)sportwereld zet, lijkt de logica zelve. Ze is tenslotte de dochter van voetbalcoryfee Lei Clijsters en van meervoudig Belgisch turnkampioene Els Vandecaetsbeek... 

Kim Clijsters, begin van een succesvolle profcarrière
Tennissen in competie doet ze voor het eerst in Genk. Het aanstormende talent wordt al snel ontdekt door jeugdcoach Bart Van Kerckhove met wie ze vier jaar lang succesvol samenwerkt. Op elfjarige leeftijd ontpopt ze zich tot Belgische kampioene bij de miniemen.

Wanneer Kim dertien wordt, trekt ze naar de tennisschool van de Vlaamse Tennis Vereniging in Wilrijk waar ze Carl Maes op haar pad kruist. De ontmoeting mondt uit in een samenwerking die zes jaar zal duren. In 1997 debuteert de Limburgse op het proftoernooi van Koksijde waar ze meteen hoge ogen gooit. Slechts twee jaar later maakt ze haar debuut op de WTA-Tour. Ze verbaast vriend en vijand door meteen door te stoten tot in de kwartfinale.

Wanneer de Limburgse op het toernooi van Luxemburg er in slaagt Sabine Appelmans en Dominique Monami te verslaan, is ze op slag beroemd in Vlaanderen. Meer nog, de rechtshandige tennisster sleept in Luxemburg haar eerste titel in de wacht. Haar schitterende prestaties zijn sportief Vlaanderen niet ontgaan. De Belgische Beroepsbond der Journalisten verkiest Kim in 1999 tot Sportvrouw van het jaar...   

Kim Clijsters & Lleyton Hewitt
2000 wordt een magisch jaar voor Kim. Wie dacht dat haar prestaties in 1999 toevalstreffers waren, komt bedrogen uit. De tennisster gaat gewoon op haar elan verder. Ook naast de court gaat het de Limburgse voor de wind. Ze ontmoet de Australische proftennisser Lleyton Hewitt op de Australian Open met wie ze een relatie aanknoopt. 

Het tenniskoppel verlooft zich en maakt zich op voor een heus trouwfeest. Via een sec persbericht laat het beroemde paar echter weten dat het sprookjeshuwelijk niet zal doorgaan. Wat niemand verwachtte, gebeurt toch: het droomkoppel zet een punt achter hun vier jaar lange relatie ...

Kim Clijsters, eerste Belgische in de finale van een Grand Slam toernooi
Ondertussen hamert Kim lustig verder aan haar tenniscarrière. Zo verslaat ze in 2001 op de Indian Wells Martina Hingis, de toenmalige nummer een van de wereld. Op het toernooi van Rolland Garros schrijft ze geschiedenis. Na haar overwinning tegen Justine Hénin wordt ze de eerste Belgische tennisster die de finale van een Grand Slam speelt.

Na een zenuwslopende wedstrijd moet ze net de duimen leggen tegen Jennifer Capriati. Voor het eerst in jaren was Vlaanderen nog eens massaal aan het televisiescherm gekluisterd. Ook de rest van de wereld maakt kennis met de sympathieke speelster.         

Kim Clijsters, sportvrouw van het jaar én trofee voor sportverdienste
Na haar knalprestatie op Roland Garros laat Kim haar talent ook zien op de tennisvelden van Wimbledon en in de US Open. Ze helpt bovendien het Belgische team in Spanje aan de Fed Cup. 

Voor de derde maal op rij (1999, 2000 & 2001) wordt ze tot Sportvrouw van het jaar gebombardeerd. Samen met Justine Hénin ontvangt ze zelfs de Nationale Trofee voor Sportverdienste.   

2002, Kim Clijsters wint de Masters!
Kim is nu niet meer te stoppen. Ze laat knappe prestaties optekenen in Sydney, op de Australian Open en in de US Open. Als klap op de vuurpijl haalt ze het op de Masters in de finale van niemand minder dan Serena Williams. Dankzij deze sublieme overwinning wordt Kim nummer vier van de wereld ... en wordt ze in 2002 (voor de vierde maal op rij!) uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar.

Kim Clijsters, eerste Belgische nummer een van de wereld!
2003 is een historisch jaar voor de Limburgse publiekslieveling. Er lijkt dan ook geen maat meer te staan op de tenniskampioene. Toch moet ze in de finale op Roland Garros en in de US Open telkens haar meerdere erkennen in Justine Hénin.

Ondanks deze verloren finales schrijft de geliefde tennisster op elf augustus 2003 geschiedenis: ze prijkt, als eerste Belg ooit, op de eerste plaats van het WTA-klassement! Voor deze bijzondere prestatie(s) wordt Kim beloond met de trofee Sportpersoonlijkheid van het jaar.

Blessureleed tempert Kim Clijsters
Na de sportieve hoogtepunten in 2003, is 2004 eerder een pechjaar te noemen. Door vervelende enkel- en polsblessures moet ze heel wat toernooien aan haar voorbij laten gaan. Tussendoor voegt ze de Proximus Diamond Games toe op haar rijke palmares. Een operatie aan de pols dringt en bovendien loopt haar relatie met Lleyton Hewitt op de klippen.       

Kim Clijsters' comeback
In 2005 laat Kim alle (blessure)leed achter zich en werkt ze hard aan haar comeback. En wat voor een come back! Ze is de beste op het toernooi van Indian Wells, Miami en Eastbourne. Na vier eerder verloren finales wint Kim (eindelijk) haar eerste Grand Slam. In de finale laat ze Mary Pierce alle hoeken van het plein zien. Kim laat ook al eens vallen dat ze niet 'eeuwig' zal blijven tennissen. Voor de vijfde maal wordt ze de Sportvrouw van het jaar.

2007, aangekondigd afscheid van een tenniskampioene
Kim maakt er al langer geen geheim meer van: 2007 is ontegensprekelijk het jaar waarin ze afscheid neemt van het professionele tennis. De Limburgse met de beroemde spreidstand wil haar tijd dan op een andere manier invullen: om boodschappen gaan, instaan voor het huishouden... Kim zal zich zeker niet vervelen. Na haar verloving met de Amerikaanse basketter Brian Lynch maken beiden zich op voor een huwelijk. 

Uitbollen staat echter niet in Kims woordenboek. Ze raasde begin dit jaar als een wervelwind door het toernooi van Hong Kong en Sydney. Ook op de Austrialan Open is de 23 jarige tennisster momenteel weergaloos...    

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 17/1/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z