logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Hoe ontdek ik een leugen?

Er is niets erger dan ontdekken dat je voorgelogen werd. Als je op enkele basishandelingen let, valt een leugenaar soms vlug door de mand. Wij leggen je een 5-tal handelingen uit waardoor je een leugenaar kan ontmaskeren.

Het bedekken van de mond
Als kinderen liegen gebeurt het veel dat ze zich volledig wegstoppen omdat ze weten dat hun lichaam hun leugen kan verraden. Volwassenen hebben ietsje beter leren liegen en weten als je wegduikt de kans groot is dat men begint te twijfelen. Maar omdat de gewoonte niet volledig is afgeleerd bedekken volwassenen onbewust nog steeds hun mond. Bij sommige personen kan dit zeer vluchtig zijn door bijvoorbeeld het aanraken van de onderlip met de wijsvinger.

Minder zelfzeker
Een teken aan de wand is als iemand minder zelfzeker overkomt. Het is voor een leugenaar altijd hopen dat zijn leugen niet uitkomt en de stress die bij het afwachten op de reactie van zijn woorden hoort, geeft de leugenaar een onzeker gevoel.

Let op de details
De details verklaren de leugen. Als iemand enorm veel details begint mee te geven in zijn verhaal is de kans groot dat het verhaal een leugen is ( of toch niet volledig de waarheid ). Door de vele details probeert de leugenaar iedereen te overtuigen van zijn versie van het verhaal, maar deze details betekenen ook dat deze persoon heel goed nagedacht heeft over hoe hij zijn verhaal moest vertellen om niet door de mand te vallen.

Opvliegend of geprikkeld bij vragen
Een leugenaar heeft voorbereiding nodig en het is dan ook belangrijk voor hem om geen onverwachtse vragen te krijgen die zijn verhaal tot wankelen kan brengen. De meest toegepaste formule om de vragen te ontwijken is het opvliegen of geprikkeld reageren met vb 'Geloof je me niet toch?' of 'Vertel ik het of ga jij verder vertellen!'...
Dat geeft de leugenaar twee voordelen: hij hoeft je vraag niet te beantwoorden en hij voorkomt dat jij verder veel vragen zal stellen uit schrik voor zijn reactie.

Ga er van uit dat iemand niet liegt
Deze laatste tip is heel belangrijk want ongeacht of iemand opvliegend is, zijn mond aanraakt, details vertelt of zenuwachtig is, wil dit niet zeggen dat hij liegt. Probeer eerst de situatie in te schatten die misschien zijn gedrag verklaart en als je echt vermoedens krijgt, is er maar één oplossing om de leugenaar door de mand te laten vallen:

Zorg dat de leugenaar zichzelf tegen spreekt
Onthoud de details en vraag, enkele dagen later, de potentiële leugenaar deze details nog eens te vertellen. Aangezien een leugen geen ervaring is, maar een verhaal die uitgevonden is door de leugenaar zullen de details niet spontaan opkomen maar zal de leugenaar daar eerst even moeten over nadenken. Ondermeer ook omdat hij terug moet gaan naar jullie vorig gesprek om deze te analyseren op wat er gezegd geweest is. De kans is zelf groot dat hij ontwijkend zal reageren om te vermijden dat hij door de mand valt...

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 16/12/2004
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z