Zalm: Alles wat je wou weten Zalm is een echte lekkernij in onze keuken maar zo'n 150 jaar geleden was zalm letterlijk dagelijkse kost. In dit artikel de geschiedenis, herkomst en waar je moet op letten als je zalm koopt
Koop vis op basis van de VISwijzer en MSC-kwaliteitslabels De vispopulatie in de oceanen en wateren is drastisch geslonken. Met de VISwijzer en het MSC-label leer je als consument duurzaam gevangen vis te kopen en zo een milieuvriendelijke keuze te maken.
Sushi: oefening baart kunst Sushi lijkt helemaal in. Waar je vroeger enkel in grootsteden terecht kon voor deze Japanse delicatesse, vind je haar nu in verschillende supermarkten. Niets is echter zo lekker als verse sushi. Waarom probeer je het zelf niet eens? Laat je niet ontmoedigen: het lijkt simpel, maar dat is het niet. Wel zal het resultaat elke keer beter zijn...
Tilapia: De vis van Jezus en de Farao’s De Tilapia is reeds eeuwen lang een gangbare vissoort bij maaltijden in Afrika maar duikt pas enkele jaren geleden op bij ons als alternatief tegen de gebruikelijke vleesmaaltijd of andere, duurdere, vissoorten...
De oeroude delicatesse: Kaviaar Kaviaar is, net zoals truffels en oesters, een ware delicatesse. Maar er zijn verschillende soorten kaviaar en allen hebben een bijhorend prijskaartje. In dit artikel alles wat je wou weten over kaviaar...