olijfolie
2 middelgrote uien (in stukjes gesneden)
2 paprika's (in kleine stukjes)
2 à 3 grote wortels (in schijfjes en dan in twee)
1 grote courgette (in schijfjes en dan in vier)
2 blikken gepelde tomaten (of een zestal verse ontvelde tomaten)
bakje champignons (in schijfjes - optioneel)
zout & peper
oregano
basilicum
tijm
knoflook
Bereidingswijze:
Laat eerst de wortels in een weinig water een tiental minuten koken.
Verhit olie in een pan en voeg de uien toe. Bak op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg dan paprika's, courgette en wortels toe. Breng op laag vuur aan de kook en laat zacht sudderen tot de groenten tamelijk zacht zijn (15 à 20 min, of tot ze zo zacht zijn als je zelf wil). Voeg de tomaten toe, met het vocht, en laat nog even doorkoken. Kruiden naar smaak met onder andere peper en zout, oregano, basilicum, thijm, look.
Variatie: je kan een "vleesvervanger" door de saus mengen. Bijv. tofu- of seitangehakt. Bak dit ingrediënt dan in wat olie in een aparte braadpan, en voeg vervolgens toe samen met de groenten.
Aantal raadplegingen: 1364
NetOnline kan niet verantwoordelijk
gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste
recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept
hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact
opnemen met ons.
RECEPTEN
GASTRONOMIE
Restaurants
zoeken Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een
gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën
en recepten.
Kooktips Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals
uit de keuken !
Cocktailrecepten Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten
op NetOnline.be.
Interessante links Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m.
eten en drinken, gastronomie ?