logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Zoekertjes

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Blanquette de veau
Keuken Franse keuken
Bereidingstijd 180 minuten
Aantal personen 4
Ingrediënten:
1,25 kg kalfsvlees in blokjes gesneden
1 ui met 4 kruidnagels erin gestoken
1 grote wortel in 3 stukken gesneden
1 bouquet garni
12 sjalotjes of gepelde zure uitjes
20 gr boter
1 eetlepel citroensap
200 gr kleine champignons

Veloutésaus
50 gr boter
30 gr bloem
2 eierdooiers
125 ml kookroom
20 gr verse peterselie fijngehakt
Bereidingswijze:
Doe het vlees in een stoofpan.
Voeg ui, wortel en bouquet garni toe en genoeg water om het mengsel 1 cm onder water zetten.
Breng aan de kook en laat 1 1/2 uur stoven.
Doe de sjalotjes of uitjes met water in een pan en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar.
Laat ze uitlekken.
Meng boter, citroensap en 1 eetlepel water in dezelfde pan.
Roer de champignons erdoor en stoof ze 5 minuten;
Schud de pan af en toe;
Laat uitlekken, maar bewaar het kookvocht.
Om de saus te maken haalt u het vlees uit de pan.
Zeef het vocht en gooi de groenten weg.
Bedek het vlees en houd het warm.
Smelt de boter in een pan.
Voeg de bloem toe en bak deze 1 minuut.
Voeg 600 ml van het vleesvocht en al het champignonvocht toe.
Roer totdat de saus kookt en indikt.
Zeef hem na 5 minuten pruttelen.
Doe de saus terug in de pan.
Roer het mengsel van eierdooier en room erdoor (mag niet koken).
Voeg de peterselie toe en breng het op smaak met zout en peper.
Voeg de uien en champignons aan de saus toe en zet hem op een laag vuur.
Leg het warme vlees op een schaal en schep de saus over het vlees.

Serveer met rijst.
Aantal raadplegingen: 19808
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
02. Banner Sport Male 300 x 250 210314
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z
advertentie sluiten x
01. Mail template new collection female 580x530 - 110814 - 311014