logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Garnalen in witte wijnsaus
Keuken Franse keuken
Bereidingstijd 60 minuten
Aantal personen 4
Ingrediënten:
250 gram visgraten en koppen, of goedkope zeevis
1 kleine in plakjes gesneden ui
enkele takjes peterselie
1 mespunt gedroogde tijm
laurierblad
6 witte peperballetjes
zout
2-3 eetlepels citroensap
300 gram gepelde garnalen
3½ deciliter droge witte wijn
60 gram margarine of boter
60 gram bloem
2 eierdooiers
1/8 liter room
1 mespunt cayennepeper
4 plakjes citroen
Bereidingswijze:
Was de graten en koppen of de vis met lauwwarm water en verdeel de vis of het visafval in stukken. Doe die in de pan met 4 deciliter koud water, de ui, de peterselie, de tijm en het laurierblad. Voeg de peper, 1 flinke mespunt zout en 1½ eetlepel citroensap toe. Breng het water aan de kook. Sluit de pan en laat de inhoud 20 minuten zacht doorkoken. Was intussen de garnalen zeer goed: eerst met lauwwarm water en daarna met koud water. Verwijder daarbij eventuele restjes schaal van de garnalenstaartjes. Laat de garnalen in het vergiet uitlekken en dek het vergiet met het bord af. Neem het deksel van de vispan en vul de visbouillon met wijn aan tot 6 deciliter. Zeef de inhoud van de vispan en vul de visbouillon met wijn aan tot 6 deciliter. Verwarm de grill of de oven voor. Smelt de margarine. Voeg de bloem toe en roer to de bloem door de margarine is opgenomen. Laat de roux op een matige warmtebron enkele minuten heet worden. Schenk onder geregeld roeren de visbouillon met kleine hoeveelheden tegelijk bij de roux. Verhit de inhoud van de pan en blijf roeren tot een gladgebonden saus is ontstaan. Klop in het kommetje de eierdooiers los met de room. Roer daar een paar eetlepels van de warme saus door en klop de inhoud van het kommetje door de saus. Schep de goed uitgelekte garnalen door dit mengsel. Warm de ragoût nog even op, maar laat hem niet koken. Voeg naar smaak citroensap, witte wijn, cayennepeper en zout toe. Spoel de schaaltjes of de schaal even om met warm water. Vul ze met de ragoût en zet ze onder de grill of op het rooster in het midden van de oven. Laat het gerecht even kleuren. Garneer het met citroen en peterselie en serveer het zo warm mogelijk.
Aantal raadplegingen: 18495
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z