logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
frietjes in de oven
Keuken Belgische keuken
Bereidingstijd 60 minuten
Aantal personen 4
Ingrediënten:
aardappelen
olijfolie
knoflook
zwarte peper
cayennepeper, paprika poeder
Bereidingswijze:
1) Kies zelf of je de aardappels al dan niet schilt. Het hangt een beetje af van de kwaliteit van je aardappels. Zijn ze mooi stevig? Laat de schil er dan aan zitten. Was de aardappels grondig en dep ze droog. Ik kies meestal voor hardkokende aardappels. Als je bintjes gebruikt (zachtkokend), zijn de frieten sneller klaar maar vallen ze ook makkelijker uit elkaar.

2) Snij de aardappels in frieten en spoel ze in koud water (dan gaan ze niet aan elkaar plakken!). Dep opnieuw grondig droog. Meng ze nu in een ovenschaal met een goede scheut olijfolie, de gekeusde teentjes knoflook (druk er eens op met de platte kant van een mes), zwarte peper naar smaak en de gemalen komijnzaadjes (in een vijzel). Je kunt komijn ook in poedervorm kopen. Meng goed met je handen tot elke aardappel een olie-kruidenlaagje heeft.

3) Zet 30 minuten in een op 200░C voorverwarmde oven. Roer halverwege voorzichtig even om met een houten lepel. Check op het einde met een scherp mes of ze gaar zijn.

4) Haal uit de oven en bestrooi met een beetje zeezout (als je dat eerder had gedaan, waren de frieten niet krokant maar wak).

5) breng eventueel verder op smaak met wat cayennepeper, paprikapoeder of piment d'espelette (een heerlijke, Spaanse pepersoort

Aantal raadplegingen: 14173
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z