logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Zoekertjes

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Kalfsblanquette
Keuken Belgische keuken
Bereidingstijd 60 minuten
Aantal personen 4
Ingrediënten:
750 gr. kalfsblanquette , vraag aan je slager die weet het wel
1 wortel
1 ui
1 prei
1 kleine stengel witte selder
1 tl. versgehakte tijm
2 el. versgehakte peterselie
1 l. kalfsfond of water en een bouillonblokje
8 sjalotjes400 gr. champignons
2 el. citroensap
2 el. bloem
3 el. boter
2 eidooiers
1 dl. room
versgeraspte nootmuskaat
zout
Bereidingswijze:
Schrap de wortel en pel de ui. Snijd wortel, ui, prei en witte selder in kleine stukjes en kook ze met zout, tijm en het vlees in 3/4 l. kalfsfond 15-20 minuten in een open pan. Pel de sjalotjes en kook ze 10 minuten in de rest van de kalfsfond. Haal ze uit het vocht, halveer de grotere sjalotjes en houd ze warm. Borstel de champignons, snijd ze in vieren en besprenkel ze met citroensap.
Kook ze 4 minuten in het sjalottenvocht, haal ze eruit en houd ze warm bij de sjalotten. Zeef het vlees-groentenmengsel en vang de fond op. Laat al het vocht tot de helft inkoken. Smelt de boter, voeg de bloem toe, maak een roux en voeg het vocht al roerend in gedeelten toe. Voeg de eidooiers en de room toe maar laat de saus niet meer koken. Schep het vlees en de champignons door de saus en warm even goed door. Strooi de nootmuskaat en peterselie over het gerecht.

Doe het sap van een 1/2 citroen bij de blanquette om de smaak op te tillen .

Smakelijk .

Sam Khaldi
Aantal raadplegingen: 503
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
02. Banner Sport Male 300 x 250 210314
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z
advertentie sluiten x
01. Mail template new collection female 580x530 - 110814 - 311014