logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Ziti Al Forno
Keuken Italiaanse keuken
Bereidingstijd 120 minuten
Aantal personen 4
Ingrediënten:
4 eetlepels olijfolie
500 g sparerib
500 g stoofvlees
500 g varkensworsten
3 teentjes look
0.25 kop tomatenpuree
2.50 kg tomaten
2 koppen water
peper en zout
basilicum
500 g gehakt
0.50 kop broodkruimel
2 eieren
1.50 koppen pecorino romano
2 eetlepels peterselie
250 g ziti
1 kop ricotta
250 g mozzarella
Bereidingswijze:
We beginnen met de saus te maken. Verwarm de olie in een grote pot op een middelhoog vuur. Bak het vlees tot het mooi gebruind is en leg het dan op een bord. Giet nu het merendeel van het vet uit de pot en laat de look voor enekele minuutjes kleuren. Neem de look nu uit de pot en gooi hem weg. Giet de tomatenpuree in de pot en laat ongeveer 1 minuut koken. Snij de tomaten in stukken en voeg toe aan de pot. Voeg water zout en peper toe naar smaak. Doe het vlees en de basilicum er nu bij en breng de saus aan het sudderen. Dek de pot nu gedeeltelijk af en laat voor ongeveer 2 uur sudderen op een laag pitje. Roer af en toe en als de saus te dik dreigt te worden voeg je wat water toe.

Nu maak je de gehaktballen. Doe het gehakt, broodkruimels, een halve kop pecorino, peterselie, een theelepel zout, peper en 2 eetlepels olie in een kom. Meng alles door elkaar en rol er balletjes van. Bak de balletjes tot ze gebruind zijn. Gaar hoeven ze nog niet te zijn.

Als de saus 2 uur heeft gesudderd voeg je de balletjes toe en laat nog voor 30 minuten doorsudderen. De saus is klaar.

Nu zijn we klaar om de eigenlijke ziti te maken.
Kook de ziti met wat zout tot hij al dente is. (gaar maar nog lekker knapperig) Haal al het vlees uit de saus. We gaan enkel de balletjes gebruiken voor ziti al forno dus het overige vlees kan je bijhouden voor een tweede gang of de dag erna.

Doe nu de ziti in een grote kom en meng met ongeveer 3 koppen van de saus en de helft van de geraspte kaas en roer er de balletjes door. Verwarm ondertussen de oven op 180C. Lepel nu de helft van de ziti in een ondiepe ovenschaal en besmeer met ricotta, bestrooi met mozarella en de rest van de geraspte kaas. Giet hierover nog een kop saus. Eindig met de rest van de ziti en giet er nog een kop saus over en werk af met nog wat geraspte kaas. Dek de schotel nu af met aliminiumfolie.
Bak de ziti gedurende 45 minuten, neem dan de folie weg en laat nog 15 minuten bakken. Je weet dat het klaar is als het midden heel heet is en de randjes sudderen. Veel eetplezier !



Aantal raadplegingen: 1010
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z