logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Tortelli alla erbette - Gevulde pastakussentjes
Keuken Italiaanse keuken
Bereidingstijd 70 minuten
Aantal personen 4
Ingrediënten:
Voor de pasta :
270 gr bloem
3 eieren

Voor de farce :
500 gr verse spinazie (of 250 gr diepvriesspinazie)
250 ricotta
muskaatnoot
peper

En ook nog :
50 gr gesmolten boter
50 gr gemalen kaas
Bereidingswijze:
Zeef de bloem met wat zout.
Maak in het midden een kuiltje.
Breek daarin de eieren.
Vermeng eerst met een vork, kneed dan met de handen tot een samenhangend deeg.
Blijft het te plakkerig, doe er dan wat meer bloem bij.
Kneed het deeg 10 minuten krachtig door op een met bloem bestrooid werkvlak.
Rol het in huishoudfolie en laat het 20 tot 25 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verdeel de grote deegbal in twee gelijke porties.
Rol elke portie zo dun mogelijk uit op een met bloem bestrooid werkvlak.
Bestuif ook de deegrol lichtjes met bloem.
Rol vanuit het midden naar buiten toe.
Laat het uitgerolde deeg 20 minuten drogen.
Bereid intussen de farce voor.
Laat daarvoor de diepvriesspinazie ontdooien.
Blancheer verse spinazie 5 minuten in licht gezouten water.
Laat in beide gevallen de groente heel goed uitlekken.
Druk de spinazie nog eens extra goed uit.
Hak de blaadjes eventueel nog wat fijner of pureer ze in de keukenrobot.
Vermeng de spinazie en de ricotta.
Kruid met een snuifje muskaatnoot en peper.
Snij het pastadeeg in repen van 10 cm.
Maak nootgrote balletjes van de farce.
Schik op elke deegreep spinaziekaasballetjes op zo'n 5 cm van elkaar.
Bestrijk het deeg tussen de vullingen met wat water.
Bedek met een tweede deegreep.
Snij met een deegradertje elke reep in vierkantjes, zodat er in het midden van elk vierkantje een bolletje farce zit.
Druk de randen extra stevig aan met de vingers.
Kook de tortelli beetgaar in licht gezouten water en giet ze vervolgens meteen af door een zeef.
Schep ze in een kom.
Overgiet ze met gesmolten boter en bestrooi ze met gemalen kaas.
Dien meteen op.
Aantal raadplegingen: 1686
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z