logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Bakaliaros sto fourno - Kabeljauw in de oven
Keuken Griekse keuken
Bereidingstijd 50 minuten
Aantal personen 4
Ingrediënten:
600 g kabeljauwfilet
1 handvol bloem
3 middelgrote preistelen
3 eetlepels rozijnen
1 volle eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
300 g panklare spinazie
2 zoete aardappelen
2 gewone aardappelen
zout
peper uit de molen
6 eetlepels olijfolie
1 rode ui, geschild en fijngehakt
1 eetlepel fijngehakt groen van verse venkel
1 eetlepel vers gehakte dille
1 eetlepel vers gehakte peterselie
Bereidingswijze:
* Schil de zoete en de gewone aardappelen, spoel even onder koud water, dep droog en snij ze in dunne plakjes.

* Spoel de prei schoon, snij in fijne ringen en spoel nog eens grondig na zodat er zeker geen zand maar tussen het groen zit.

* Giet 1 1/2 liter water in een ruime kookkom en laat opwarmen.

* Doe er vlak onder het kookpunt de spinazie bij en laat gedurende een 10-tal minuten koken voor je de kom van het vuur haalt.

* Schep de spinazie in een vergiet en zet het boven een kom.

* Druk met de achterkant van een lepel op de spinazie zodat er zoveel mogelijk vocht uitlekt.

* Giet 2 eetlepels olijfolie in een braadpan, verhit en bak er alle aardappelschijfjes in tot ze lichtbruin zijn.

* Draai ze om zodat ze aan beide kanten gebakken zijn.

* De totale baktijd bedraagt ongeveer 5 minuten.

* Haal de aardappelen uit de pan en laat ze uitdruppelen op wat keukenpapier.

* Voeg nog 2 eetlepels olijfolie aan dezelfde braadpan toe en laat de olie goed heet worden.

* Fruit er de fijngesnipperde ui in.

* Voeg de fijngesneden preiringen toe en roer goed om.
Laat ze bakken tot ze glazig zijn en draai dan het vuur lager.

* Voeg de vers gehakte kruiden, wat zout en peper en de peterselie toe.

* Roer goed om en laat een 2-tal minuten sudderen.

* Voeg dan de rozijnen en de tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar.

* Verwarm de oven voor op 180░ C.

* Spoel de vis schoon onder koud stromend water, dep droog en snij in moten van ongeveer 3 centimeter (2 per persoon).

* Strijk met een keukenpenseel of een propje keukenpapier de bodem en de wanden van een diepe vuurvaste ovenschotel in met olijfolie.

* Leg er de moten vis op hun zijkant in.

* Lepel de gebakken prei met ui over de vis en bedek met schijfjes aardappel die je zoals de pannen van een dak van de ene kant naar de andere schikt, terwijl je telkens een stukje op het vorig aardappelschijfje stapelt.

* Bestrijk de aardappelen voorzichtig met wat olie en maal er spaarzaam nog wat peper over.

* Laat de schotel gedurende 35 minuten in de oven garen, zodat de aardappelen mooi goudbruin worden.

* Serveer meteen en vergezel van een koel glaasje droge witte wijn.
Aantal raadplegingen: 26037
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z