logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Limburgs Zuurvlees
Keuken Nederlandse keuken
Bereidingstijd 95 minuten
Aantal personen 4
Ingrediënten:
500 gr runderlappen
5- 8 dikke uien of sjalotjes
4-5 plakken ontbijtkoek
½ pot(Limburgse) appelstroop
boter
5-6 eetl. azijn
10-15 kruidnagels
6 laurierblaadjes
zout en peper
nootmuskaat
Bereidingswijze:
Snijd de runderlappen in blokjes. Marineer het vlees met azijn. Doe er de kruidnagels bij en laurierblad. Laat dit een paar uur staan. Zeef het vlees en vang het vleesvocht op (niet weggooien). Snipper de uien in niet te kleine stukjes. Braad de stukjes rundvlees in een grote braadpan met voldoende boter ophoog vuur tot ze bruin beginnen te worden. Vlees licht kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Als het vlees bruin begint te worden de uien toevoegen en deze ca. 5-8
minuten meefruiten. Voeg het vleesvocht toe en kokend water.
Deksel erop en het geheel gedurende ongeveer 1 uur op laag vuur laten sudderen. Af en toe roeren.
Als de massa te dik wordt, voeg dan wat water toe.
Na 1 uur heeft het geheel wat kleur gekregen. 4 Plakjes ontbijtkoek
(1.5 cm. dik) in blokjes van 1 bij 1 cm. toevoegen en bijna een halve pot
appelstroop. Goed doorroeren en nog laten doorsudderen. Af en toe omscheppen.
Even proeven of de smaak goed is. Eventueel nog wat azijn, appelstroop of ontbijtkoek toevoegen.
Verwijder nu de laurierblad en kruidnagel.

Lekker met aardappelpuree (zelfgemaakt!), rode kool (met appeltjes) en
appelmoes.
Aantal raadplegingen: 681
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z