logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Elzasser appeltaart
Keuken Duitse keuken
Bereidingstijd 60 minuten
Aantal personen 6
Ingrediënten:
deeg:
220g bloem
110g boter
50g poedersuiker
1 eidooier
mespuntjes zout

Vulling:
1kg zoetzure appelen (cox oragne, boskoop)
2eetl. citroensap
100g suiker
3 eieren
125ml slagroom
geraspte schil van 1 onbespoten citroen
Bereidingswijze:
Het zandtaartdeeg kneden: de bloem zeven en in het midden een kuiltje maken. De stukjes boter erin leggen en de poedersuiker en het ei toevoegen. Met een mes of met de vingers de ingrediŰnten verkruimelen en steeds met wat bloem door elkaar mengen. Met beide handen kneden tot een glad samenhangend deeg ontstaat. Het deeg niet te lang kneden anders wordt de boter te warm. Van het deeg een bal vormen en in folie wikkelen. 1uur laten rusten in de koelkast.

Het gekoelde deeg gelijkmatig uitrollen en een ingevette taartvorm ermee bekleden.

De appelen schillen en in 4 snijden, de klokhuizen verwijderen. de partjes appelen op de bolle kant insnijden, maar niet tot onderaan. Ze moeten nog een geheel vormen. Met citroensap besprenkelen en in cirkels van buiten naar binnen gelijkmatig op het deeg rangschikken.

De suiker met de eieren, slagroom en geraspte schil van de citroen in een kom vermengen en over de appelen schenken.

De taart in een voorverwarmde oven van 190░C gedurende 30min. bakken.

De taart wat laten afkoelen en lauwwarm ui de vorm nemen. Met poedersuiker bestrooien en direct serveren.
Aantal raadplegingen: 7988
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z