logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Tips om de perfecte cocktail te maken

Layering

Een cocktail kan bestaan uit verschillende lagen. Elke alcoholische drank, onderdeel van een cocktail, heeft een andere kleur. Zo zijn er zwaardere en lichtere likeuren. Om perfect te "layeren", moet je ervoor zorgen dat de ene likeur niet in de andere vloeit of dat er geen vermenging ontstaat. Gebruik een lepel die rust op de bovenkant van de onderste likeurlaag en voeg op de lepel de toplaag toe. Op die manier kan je rustig alle lagen opeen laten vloeien.

Gebruik een goede blender

Gebruik een goede blender om alle ingediŽnten te mixen. Zo kun je vruchtenvlees fijnmalen of ijs vermalen. Indien je een blender gebruikt, start dan langzaam met mixen, op die manier kan alles goed vermengd worden.

De cocktailshaker - 10 seconden regel

Gebruik een handmatige cocktailshaker om de verschillende ingrediŽnten te vermengen. Je kan bij je ingrediŽnten ijsblokjes toevoegen om de likeur en vruchtensappen koel te serveren. Bij het serveren in het glas, laat je vervolgens de ijsblokjes in de shaker zitten. Shake niet te lang, want dan kan het zijn dat de cocktail te waterachtig gaat gaan smaken doordat de ijsblokjes beginnen te smelten.

Roeren

Bij sommige cocktails is het aangeraden om de likeur en de andere ingrediŽnten niet te "shaken" maar ze met elkaar te verroeren. Op die manier blijft het alcoholgehalte op peil en voorkom je dat er zich ijs in de cocktail bevindt.

Fruit

Gebruik exotische fruitsoorten om je cocktail af te werken. Veel gebruikte fruitsoorten zijn: ananas, kiwi, banaan, sinaasappel, meloen, kers, ... Snij het vers fruit in schijfjes en hang ze over de rand van het glas. Gebruik ook steeds vers fruit.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 20/7/2010
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent gastronomie eten en drinken
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z