logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Kerrie: India bij ons gebracht…

Kerrie of curry wordt in onze keuken als kant-en-klaar specerij gebruikt in verschillende gerechten maar als je echt wilt koken moet je dit artikel lezen…

 

Samenstelling en herkomst van kerrie
Kerrie of curry is in feite een samenstelling van andere specerijen en kruiden. De naam kerrie is afkomstig van het woord kari, wat in Tamil saus betekend. Op zich is er niets verkeerd met deze mengeling ware het niet dat de meeste mengelingen zelfs niet in de buurt komen van de originele smaak. De inhoud van kerrie is zeer veranderlijk. Niet enkel de ingrediënten zijn veranderlijk; ook de verhoudingen zijn meestal anders. Waar je wel mag van uit gaan is dat elk merk of fabrikant zijn kerrie-produkt een constante smaak zal proberen meegeven. Onderstaande kruiden worden bijna altijd gebruikt:

  • Foelie
  • Gember
  • Kaneel
  • Koriander
  • Kruidnagel
  • Kurkuma
  • Peper
  • Komijn
  • Nootmuskaat
  • Mosterdzaad
  • Knoflook
  • Tomatenpasta
  • Rode peper of paprika
  • ...

Soorten kerrie
Zoals reeds aangehaald zijn er vele, zoniet ontelbare, soorten kerrie. Om een klein beetje orde te scheppen in de chaos is kerrie opgedeeld in: Mild, Curry, Madras, Vindaloo, Phall. Telkens is elke stap iets scherper dan de vorige.Vindaloo en Phall zijn voor ons Westerlingen niet echt aan te raden gezien de scherpe smaak! Naast de zeer gekende gele kerrie is in Thailand en India ook rode kerrie in gebruik. De rode kleur in deze kerrie is afkomstig van rode pepers ( of paprika’s ).

Kerriepasta's
Omdat de kwaliteit van de kerriepoeders niet te vergelijken is met echte kerriesauzen, worden er nu ook veel kerriepasta’s verkocht in warenhuizen. Deze pasta’s komen qua smaak veel dichter in de buurt van de traditionele sauzen. Maar echt aan te raden is zelf je kerriesaus te maken. Eens je de gewenste ingrediënten hebt is het meestal voldoende deze te reinigen en in de blender te mixen om een prachtige kerriesaus te krijgen.

Tip: Laat de kerriesaus eerst even doorkoken voor je andere ingrediënten van je recept toevoegd. Maak de saus ook niet te vroeg op voorhand klaar.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 31/3/2010
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent gastronomie eten en drinken
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z