logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Daar toosten we op!

Op elke gelegenheid wordt er wel door iemand een rede gegeven en wordt er na de rede een toost uitgebracht. Hoe je die toost in goede banen laat lopen vertellen we je in dit artikel...

Op een privé-feestje of met familie zal niemand er echt op letten hoe de toost gegeven wordt, maar als je in een groter gezelschap of op een officiële uitnodiging bent is het van belang te weten hoe een toost verloopt volgens de etiquette.

Als gastheer of gastvrouw
Om de aandacht te trekken op je toost ga je rechtstaan maar je tikt niet tegen je glas of je maakt ook geen kuchgeluiden. Het rechtstaan zelf zal binnen de minuut de gesprekken laten stilvallen en de perfecte situatie geven voor je speech of toost. Je geeft een korte rede en dan kan je als gastheer uw tafeldame vriendelijk attenderen, daarna uw gasten attenderen en een slok nemen.

Uw speech
Een speech moet heel kort en bondig zijn. Bedank in je speech de genodigden voor het aanwezig zijn, de eventueel gekregen attenties en vermeld eventueel in het begin van je speech nogmaals de reden van het samen zijn ook al stond deze op de uitnodiging.

Als gast
Eerst en vooral wordt er gewacht met rechtstaan en drinken tot de gastheer, of door zijn afwezigheid, de gastvrouw, zijn of haar glas heft. Eens de gastheer zijn toost heeft uitgevoerd mag je zelf toosten door eerst je eigen tafeldame toe te drinken, daarna de gastvrouw en dan de vrouw aan je linkerzijde en als slot de andere gasten. Als dame wacht je tot na uw metgezel of, indien je alleen bent, tot na de toost van de gastheer en groet je de andere aanwezigen. Je neemt een klein slokje van de drank en plaatst het glas terug op tafel.

Het is voldoende om te groeten met een glimlach of een lichte opwaartse beweging van het glas.

Wat mag je niet doen
Het is volledig NOT DONE om te klinken. Klinken wordt enkel gedaan bij een intiem gezelschap en dan nog enkel met champagne of wijn. Ook moet je voorkomen dat je het glas blijft vasthouden of dit in één keer leeg drinkt. Een glas vlug leegdrinken wordt enkel gedaan als het gaat om een dorstlesser zoals een frisdrank, zeker niet bij een toost.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 30/12/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent gastronomie eten en drinken
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z