logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Aberdeen Angus! Vlees van hoge kwaliteit

Met recht behoren de Schotse Aberdeen-Angus runderen tot de beste rundvleesrassen van de wereld. Het huidige Angusras is gefokt met als doel een gezonde en hoge vleeskwaliteit. Angus vlees is fijndradig, mooi gemarmerd met een krachtige rode kleur en na het braden is het zacht en sappig met een kostelijke eigen smaak.

Hoe komt men aan de kwaliteit?
Niet enkel het dierenras is van belang bij de kwaliteit maar ook het biologisch voederen en natuurgetrouw houden van de dieren.
Onder gastronomen geniet het vlees van het Aberdeen Angus-ras grote bekendheid. Het is veel malser en voller van smaak dan andere vleesrassen. Dit komt onder andere door het intermusculaire vet. Tevens is het vlees rijk aan ijzer en prote´ne. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Culinair
Iedereen lust wel een lekkere bieflap of een lende lapje, maar waar zitten die nu eigenlijk en hoe moet je deze bereiden.

Voor bakken, braden en grillen zijn volgende stukken vlees geschikt:

  • dunne lende ( entrec˘te );
  • haas;
  • dikke rib;
  • bovenbil ( biefstuk );
  • staartstuk;
  • spierstuk ( kogelbiefstuk );
  • dikke lende ( filet of chateaubriand ).

Voor te smoren of stoven zijn geschikt

  • bovenbil;
  • staartstuk;
  • klaprib;
  • spierstuk;
  • haas;
  • tong;
  • hals;
  • borst;
  • schouderstuk.

Externe links

http://www.aberdeen-angus.com/

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 18/5/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent gastronomie eten en drinken
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z