logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Troebele ijsblokjes! Hoe komt dat?

Als je op een terrasje een frisdrank krijgt met ijs dan zijn die ijsblokjes steeds doorzichtig maar als je thuis ijsblokjes uit de diepvriezer haalt is dat niet het geval. Wij gingen even na hoe dat komt.

Eerst en vooral kunnen wij je gerust stellen: het ligt niet aan de kwaliteit van uw leidingwater want mocht je water uit flessen gebruiken heb je net het zelfde voor.

Het troebele in de ijsblokjes thuis komt voor door de manier van invriezen. Als je water in de diepvriezer plaatst wordt het water van buiten naar binnen ijs wat er dus voor zorgt dat je een schil van ijs krijgt die zich rond het overige water plaatst. Daar water de eigenschap heeft om uit te zetten als het bevriest treden binnen het ijsblokje spanningen op die zo hevig wordt dat de buitenste schil barst. Door dit barsten krijg je troebele ijsblokjes.

Hoe ze het in restaurants of cafés gedaan krijgen om glasheldere ijsblokjes te hebben is omdat die ijsblokjes met een speciaal voor ijsblokjes ontworpen machine gemaakt worden. Die ijsblokjesmachine werkt via een staaf die in water gedompeld wordt. Op de staaf vormt zich een ijsblokje. Deze methode zorgt er in feite voor dat het ijsblokje van binnenuit gemaakt wordt en dus zo interne spanningen vermeden worden. Dit verklaart ook waarom de ijsblokjes in de horeca een holte hebben.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 16/4/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent gastronomie eten en drinken
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z