logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 FINANCIEEL & GELD
Startpagina
 ARTIKELS
Artikels
 LENEN EN KREDIETEN
Geld lenen
 VALUTAHANDEL
iFOREX
 TOOLS
Valutaparen
Wisselkoersen
Rekenmachine
Procent berekenen
 INFORMATIEF
Woonkrediet
Persoonlijke lening
Autofinanciering
Autoverzekering
Brandverzekering
Schuldsaldo verzekering
Hospitalisatie verzekering
Valutahandel
Geld verdienen
 MEER
Links
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  BRANDVERZEKERING - VERZEKERING BRAND - BRANDPOLIS

Brandverzekering

De brandverzekering is een verzekering dat u dekt tegen geleden schade en verlies door brand. Deze verzekering is bestemd voor eigenaars van gebouwen, huurders of gebruikers van gebouwen.

De premie die moet betaald worden om gedekt te zijn tegen brand, hangt af van de aard, inrichting en waarde van de woning. Hoe groter en duurder de woning, hoe hoger de premie zal zijn.

Het evaluatierooster

De te betalen brandpremie van de brandverzekering wordt berekend aan de hand van een "evaluatierooster". Het evaluatierooster is een rooster met een aantal criteria welke samen de premie berekenen voor zowel de waarde van de gebouwen als de inboedel van het huis.

Volgende punten in het evaluatierooster worden bekeken: Berekening van de oppervlakte van het gebouw ( verdiepingen, zwembad, carports, garages, kelders, zolders,…) Aan de hand van deze verschillende factoren kan de premie berekend worden.

Het is belangrijk dat het evaluatierooster correct is ingevuld. Een correcte invulling en berekening van de verzekering laat toe om de juiste premie te berekenen. Dankzij het evaluatierooster kan u zich maximaal beschermen tegen onderverzekering. Bij onderverzekering wordt de evenredigheidsregel toegepast waardoor de volledig geleden brandschade niet volledig kan vergoedt worden.

De evenredigheidsregel

Als u onderverzekerd bent of onvoldoende verzekerd bent, past de verzekeringsmaatschappij de evenredigheidsregel toe. Ze vergoedt u een bedrag dat evenredig is met de verzekerde waarde en de reλle waarde die verzekerd had moeten zijn.

Bijvoorbeeld: De heropbouwwaarde van uw huis bedraagt 150.000 €, u verzekerde het voor 100.000 € de waarde van de schade is 50.000 €. De schadevergoeding bedraagt 50.000 € x (100.000/150.000) = 33.333 €.

De evenredigheidsregel is een regel die, in geval van schade, wordt toegepast voor de berekening van de vergoeding, indien de verzekerde kapitalen onvoldoende zijn om de beschadigde goederen te herstellen. Dan wordt de vergoeding berekend volgens de verhouding tussen het werkelijk verzekerde bedrag en het bedrag dat verzekerd had moeten zijn. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen wordt de evenredigheidsregel niet toegepast indien de graad van onderverzekering lager is dan 20 %. Doch bestaan er gevallen waarbij de evenredigheidsregel niet wordt toegepast. U vraagt het best naar deze voorwaarden bij uw verzekeringsmakelaar.

De meeste zekerheid kan geboden worden als de verzekeringsmaatschappij de "nieuwbouwwaarde" van een woning verzekert. Wanneer in dat geval een woning volledig vernield wordt, door bv. brand, dan mag u als verzekeringsnemer een nieuwe gelijkaardige woning laten bouwen zonder dat je beperkt bent door de verzekerde waarde.

Extra's en verzekeringspakketten

In de brandverzekering zitten meestal de belangrijkste gevaren voor uw woning / inhoud inbegrepen: brandschade, stormschade, inslag van hagel, schade aan de serre, …

Optioneel kun je je extra laten verzekeren voor diefstal ( diefstalverzekering ) welke de verdwijning dekt of de beschadiging dekt van de inhoud ten gevolge van een diefstal of een poging tot diefstal, de schade aan het gebouw wordt eveneens gedekt, en burgerlijke aansprakelijkheid ( veroorzaakt aan derden door uw gebouw of door uw inboedel ).

Veel verzekeringsmaatschappijen voorzien totaalpakketten van verschillende verzekeringen die te maken hebben met de woning in het algemeen. Deze worden dan de woonverzekering of woningverzekering genoemd.

NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.
 
 SERVICES - LENINGEN EN KREDIETEN
Geld lenen ? Gratis simulatie !
Op zoek naar goedkope kredieten ? Doe de simulatie !
Gratis simulatie >
 INFORMATIEF
Ontdek handige informatie en weetjes over verschillende soorten leningen, geld lenen, kredieten en financieringen.
Autofinanciering Woonkrediet
Persoonlijke lening Valutahandel
Ontdek handige informatie en weetjes over verschillende soorten verzekeringen en verzekeringsvormen
Autoverzekering Brandverzekering
Schuldsaldo
verzekering
Hospitalisatie
verzekering
 TOOLS EN ZOEKEN
Rekenmachine
Via NetOnline is het mogelijk een wetenschappelijke rekenmachine te gebruiken.
Wisselkoersen
Bereken de wisselkoers van de Euro vs Dollar, Pond, Yen, Turkse Lire, Ierse Pond, ...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z